Bruk av bilder på hjemmesiden din

Innen webdesign er bildebruk et svært viktig område å ta hensyn til. Publikummet blir stadig mer utålmodig, og nettopp derfor vil en hjemmeside som stort sett bare benytter seg av tekst fort bli ignorert av kunden. Hvis man derimot tar bilder aktivt i bruk for å illustrere, understreke eller tilføre teksten noe, er det mye større sjanse for at kunden forblir på nettsiden din.

Hvilke bilder du bør bruke, kommer helt an på hvilket segment nettsiden din befinner seg innenfor. Men én ting som er felles for alle områder, er at man bør bruke bilder av god kvalitet samt ha et bevisst forhold til fargene i disse bildene. Strategisk bruk av farger kan nemlig være veldig behjelpelig når man designer en hjemmeside, siden enhver farge vil gi kunden en bestemt assosiasjon. Her er det selvfølgelig individuelle forskjeller, men alle vet for eksempel at rødt forbindes med lidenskap. Fargen blå, derimot, assosieres ofte med kulde, men også med glede.

Nettsiden Actioncoupon, som har til formål å samle rabattene som finnes på ulike nettbutikker på ett sted, er et godt eksempel på en nettside som har en bevisst bruk av bilder og grafikk i designet sitt. Man ser en enkel logo oppe i venstre hjørne, og ellers lar de bildene til de ulike nettbutikkene få være dominerende på en hvit bakgrunn. I tillegg har de også gjennom bilder signalisert at de er å finne på sosiale medier, men dette er ikke noe som tar bort fokus fra det som bør være – og er – hovedpoenget med siden, nemlig at kunden skal se hvilke nettbutikker de har rabatter til. Det ville ha blitt veldig forstyrrende hvis de skulle ha hatt mer grafikk i tillegg til det de har der nå, for da ville siden ha virket uoversiktlig og rotete.