Bytt ut batteriet på den gamle PC

Dersom du har lagt merke til at PC-en din har begynt å oppføre seg rart i det siste, kan det være et tegn på at noe er galt. Har maskinen din plutselig skrudd seg av, til tross for at du akkurat har ladet den opp?

Tømmes batteriet raskere enn normalt? Blir den unormalt varm under bruk? Dette kan alle være tegn på at du bør sjekke om batteriet på PCen din behøver å byttes ut. Heldigvis kan du enkelt finne det du trenger på nett.

Lithium-ionbatterier

Et batteri til bærbare datamaskiner i form av lithium-ion gir god beskyttelse mot blant annet overoppheting og kortslutning. En annen klar fordel med disse batteriene er at de ikke inneholder kvikksølv, kadmium eller bly. De er med andre ord også et langt bedre alternativ for miljøet sammenlignet med andre batterityper på markedet.

Velg riktig batteri

Husk alltid å undersøke hvilken produsent og type batteri din datamaskin behøver før du går til innkjøp. Videre kan du enkelt bytte ut batteriet på egen hånd, for å spare turen til en PC-reparatør. Skulle du derimot være usikker, kan du oppsøke profesjonell hjelp. Du finner også mer om batterispesifikasjonene og hvilken PC-modell de passer til på nett.