Datasikkerhet

Det er enormt viktig å beskytte all data på datamaskinen din. Man skal kunne være sikker på at filer og informasjon som man har på både datamaskinen og på internett er trygt. Det innebærer at informasjonen ikke skal kunne forsvinne, at ingen andre skal få tilgang til den uten at du har gitt tillatelse, og at ingen skal kunne endre på informasjonen din.

Data Security

Svært mange blir angrepet av nettkriminelle som ønsker å få tak i informasjonen som de sitter på. Alle kan hackes og det har blitt mye enklere å faktisk gjennomføre angrep på andres datamaskiner enn før. Da er det grunnleggende å for eksempel ha et antivirusprogram som beskytter både nettverket og selve datamaskinen mot programmer og personer som vil ha tilgang til din informasjon.

Det er mange nettsteder som oppbevarer informasjon om de som besøker nettsiden, og da er det viktig at de har et godt system for beskyttelse og lagring av personlig informasjon. Flere og flere handler også over nettet og oppgir blant annet kortinformasjon. Da er det viktig at man vet at nettsiden man handler på er trygg og at betalingsportalen er velkjent og etablert.

Til slutt er det svært viktig at man alltid lager gode passord. Det er viktig å være så uforutsigbar som mulig i valget av passord slik at ytterst få har muligheten til å komme seg inn på nettsider og inn i dokumenter som du eier.