Hvorfor er SEO bra?

Når internettbrukere leter etter informasjon, velger de ofte å søke hos en søkemotor. Der skriver de inn ordet eller ordene som beskriver det de leter etter, og søkemotoren anbefaler sider som inneholder dette eller disse ordene.

seo

Dersom man gjerne vil ha brukere til nettsiden sin, er det viktig at man skriver artikler som inneholder søkeord som er relatert til sidens innhold. For å finne ut hvilke søkeord man skal bruke, bør man skrive ned alle søkeord som er relatert til siden, og deretter søke på dem. De søkeordene som får flest resultater, bør brukes i artiklene. Ofte er det lurt å forkorte søkeord dersom det er mulig. Hvis man har en hjemmeside om hundestell, kan man velge søkeordet hund i stedet for ordet hundestell, ettersom flere søker på ordet hund enn ordet hundestell. Og jo flere som søker etter et relatert søkeord, desto flere personer blir siden anbefalt til.

Søkeordene man bruker må selvsagt si noe om sidens innhold, og søkeordene må brukes i artiklene, uten at man overdriver bruken. SEO handler altså om å komme høyt oppe på resultatene til søkemotorene. Sider som kommer høyt oppe på listen, får flere besøkende enn sider lenger ned på listen.