Lær deg å bygge en hjemmeside

Det har aldri vært enklere å lage sin egen hjemmeside. Det finnes utallige nettsider som hjelper deg å lage en hjemmeside, og du kan få hjelp til det meste. Det eneste du må lage selv, er innholdet på siden.

De fleste som lager en hjemmeside, velger å bruke standardpakker. Da kan man velge mellom ulike design og bakgrunner, og kommer i gang i løpet av noen minutter. Det er ikke nødvendig å betale for hjemmesider. Det er lett å finne steder som tilbyr gratis hjemmesider. Gratis betyr som regel at du må godta reklame på siden, men dersom du bare skal lage en helt vanlig hjemmeside, er gratissider og standardpakker mer enn godt nok.

Det er også mulig å lage hjemmeside på egen hånd. Det krever litt mer engasjement, for du må lære en del, og du må bruke en del tid på hjemmesiden din. Men det er både morsomt og givende å gjøre alt selv. Da får du også en helt unik hjemmeside, som ikke ligner på standardsidene. Alt du trenger, er et domenenavn og et webhotell, men det koster ikke så veldig mye å skaffe dette.

Du finner gode HTML-guider på nettet, men de fleste sidene er på engelsk. Videoguider er også en fin hjelp. Dersom du bruker standardsider, slipper du å programmere selv, men da får du ikke en unik hjemmeside.

Når du lager en hjemmeside, er det viktig å lage godt innhold. Det hjelper ikke om siden er vellaget og perfekt dersom innholdet er kjedelig. Det er innholdet som trekker folk til hjemmesiden din. For å få trafikk til siden, må innholdet være interessant, og det må oppdateres jevnlig.