Lær deg å programmere

Mange velger å gå på kurs for å lære programmering. Et datakurs som fokuserer på programmering kan være en fin start. Det finnes også flere ulike studieretninger innen data, og selv om man er voksen, kan man studere data ved høyskoler, eller ta et nettkurs eller et kveldskurs.

Man kan også lære seg å programmere ved å lese bøker. Det er skrevet veldig mange bøker om data og operativsystemer. En annen måte å lære programmering på, er å søke etter informasjon på nettet. Det finnes mengder av nettsider som handler om programmering. Noen av dem er på norsk, men de fleste er på engelsk, så gode engelskkunnskaper er viktig. Det er også skrevet en del e-bøker om temaet. Det er til og med laget spill som lærer deg grunnleggende programmering, blant annet Java-rollespillet CodeSpells.

Du kan også snakke med andre over nettet, og lære fra dem. Det finnes egne nettsider og nettforum for folk som er interessert i data og programmering. Fordelen med slike sider, er at du møter andre med samme interesse. De kan gi deg gode tips til bøker og nettsider du bør lese, og de kan hjelpe deg dersom du lurer på noe.